Η Σύμη χαρίζει… μακροζωία! Οι κάτοικοι της Σύμης στην Ελλάδα συχνά ξεπερνούν τα 90, Το μυστικό της μακροζωήας είναι....


Σε αφιέρωμα με τίτλο «Διακοπές που σε βοηθούν να ζήσεις περισσότερο» συγκαταλέγει ο ιστότοπος της εφημερίδας Telegraph την Σύμη, μιλώντας για το ακριτικό νησί και τις αρετές της μεσογειακής διατροφής που πρεσβεύει.

Το αφιέρωμα του Telegraph.co.uk είναι μια φωτο-διαδρομή σε προορισμούς που φημίζονται για την μακροζωία των κατοίκων τους και δημοσιεύθηκε με αφορμή τον εντοπισμό του γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, του Carmelo Flores Laura από την Βολιβία που τον περασμένο μήνα έκλεισε τα 123 του χρόνια. Το φωτογραφικό ταξίδι της μακροζωίας ξεκινά με τον 123χρονο, ο οποίος ζει σε μια καλύβα χωρίς πάτωμα, με αχυρένια οροφή κοντά στη λίμνη Τιτικάκα.
Η ηλικία του έγινε γνωστή παγκοσμίως πρόσφατα, ύστερα από την τυχαία ανακάλυψη εγγράφων στα βολιβιανά κρατικά αρχεία. Από την Βολιβία, το αφιέρωμα «ταξιδεύει» μέχρι την Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Σύμη.
«Οι κάτοικοι της Σύμης στην Ελλάδα συχνά ξεπερνούν τα 90, με την διατροφή (ελαιόλαδο, ψάρι, ντομάτες και λίγο μόνο κρέας) να αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα μακροζωίας», αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο και για την Ικαρία, που επίσης είναι γνωστή για το υψηλό μέσο προσδόκιμο ζωής.
Εκτός από τα Ελληνικά νησιά, το αφιέρωμα προτείνει διακοπές στο Kyotango της δυτικής Ιαπωνίας, ένα μικρό θέρετρο στο οποίο μεγάλο ποσοστό των 60.000 κατοίκων του έχει ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής. Η περιοχή φημίζεται για τις θερμές πηγές και τις ωραίες παραλίες της.
Στην λίστα συγκαταλέγεται επίσης το κινεζικό αρχιπέλαγος της Οκινάουα, η ορεινή κωμόπολη Campdimele στην επαρχία της Ιταλίας, μεταξύ Νάπολης και Ρώμης, το κοσμοπολίτικο Μονακό που απολαμβάνει προσδόκιμο ύψους 89,68 ετών, το κινεζικό θέρετρο Macau, η πόλη Loma Linda στην Καλιφόρνια, η χερσόνησος Nicoya στην Costa Rica, (παραδόξως) το Χονγκ Κονγκ, το νησιωτικό κρατίδιο μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας Guernsey, όπου παραθερίζει το διεθνές jet set, η εύφορη κοιλάδα του Vilcabamba στο Εκουαδόρ, το ορεινό κρατίδιο της Ανδόρας και η κοιλάδα της Hunza στο Πακιστάν, οι κάτοικοι της οποίας λέγεται ότι σπάνια αρρωσταίνουν.
in2life
Share this article :
 
 
Copyright © 2013. Ελλήνων Ενημέρωση - All Rights Reserved
Επικοινωνία | Proudly powered by Blogger