Μία ξεχωριστή σεληνιακή έκλειψη την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, ένα φαινόμενο που ονομάζεται σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς.


Το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, όσοι κοιτάξουν προς τον ουρανό θα γίνουν μάρτυρες μιας ξεχωριστής έκλειψης, καθώς το φεγγάρι θα περάσει μέσα από το εξωτερικό άκρο της σκιάς της Γης, ένα φαινόμενο που ονομάζεταισεληνιακή έκλειψη παρασκιάς.

Όλα τα στέρεα ουράνια σώματα, όπως η Γη, δημιουργούν δύο σκιές. Η σκιώδης είναι μία σκοτεινή εσωτερική σκιά, όπου το φως από τον Ήλιο εμποδίζεται ολοσχερώς από τη Γη και περιβάλλεται από μία φωτεινότερη σκιά, τη λεγόμενη παρασκιά.
Σε μία έκλειψη παρασκιάς, η πανσέληνος μπαίνει στη σκιά της γήινης παρασκιάς, ενώ το φως από τη Γη εμποδίζεται μερικώς και η Σελήνη αναπτύσσει άλλη φωτιστική ένταση.
Την Παρασκευή αυτή, λοιπόν, λίγο μετά τις 02:50 ώρα Ελλάδος, η Σελήνη θα περάσει μέσα από την παρασκιά και το νοτιότερο τμήμα της θα σκοτεινιάσει ελαφρώς.
Όποιος όμως χάσει αυτή την έκλειψη ή δεν καταφέρει να την εντοπίσει, τότε έχει άλλη μία ευκαιρία τον Απρίλιο του 2014, όπου θα σημειωθεί ολική έκλειψη της Σελήνης.Share this article :
 
 
Copyright © 2013. Ελλήνων Ενημέρωση - All Rights Reserved
Επικοινωνία | Proudly powered by Blogger