ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ;

Το κίτρινο χρώμα του παγωμένου γάλακτος οφείλεται στη βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), το όνομα της οποίας παραπέμπει ακριβώς στο κίτρινο χρώμα – flavus στα λατινικά σημαίνει κίτρινο. Φυσιολογικά, η ριβοφλαβίνη είναι διαλυμένη στο υδατώδες μέρος του γάλακτος, αλλά όταν το γάλα παγώνει, αυτό το μέρος παγώνει πρώτο. Αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωση ριβοφλαβίνης στο μέρος που δεν έχει παγώσει αυξάνεται, κι έτσι το χρώμα της γίνεται ευδιάκριτο.
Share this article :
 
 
Copyright © 2013. Ελλήνων Ενημέρωση - All Rights Reserved
Επικοινωνία | Proudly powered by Blogger