Δείτε ζωντανά την πορεία του κομήτη Ison, με διάμετρο περίπου 5 χλμ. Ορατός με γυμνό μάτι κοντά στις 14 Ιανουαρίου.


Ο κομήτης C/2012 S1 ή αλλιώς ISON έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων καθώς πρόκειται να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο νυκτερινό ουρανό την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.


Ο κομήτης πρόκειται να πλησιάσει τον Ήλιο (Περιήλιο) στην κοντινότερη δηλαδή απόσταση στις 28 Νοεμβρίου και σε απόσταση 0.0124  Αστρονομικών Μονάδων ή 1,860,000 χλμ.

Η τροχιά του κομήτη χαρακτηρίζεται ως υπερβολική κάτι που σημαίνει πως το σώμα προέρχεται από το σχηματισμό νέφος του Oort. Ο ISON πέρασε από το κοντινότερο σημείο προς τον πλανήτη Άρη την 1η Οκτωβρίου και από τη Γη θα περάσει στις 26 Δεκεμβρίου σε απόσταση 0.4292 AΜ ή 64.210.000 χλμ.Στις 14 με 15 Ιανουαρίου η Γη θα περάσει κοντά από την τροχιά του ISON όπου τα μικροσωματίδια που θα αφήνει πίσω του ο κομήτης εξαιτίας της εγγύτητάς του με τον Ήλιο ενδέχεται να δημιουργήσουν βροχή μικρομετεωριτών αλλά και αυτό το ενδεχόμενο θεωρείται απομακρυσμένο. Συμφωνά με τους αστρονόμους ο κομήτης ο οποίος έχει διάμετρο περίπου 5 χλμ. θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στις ή κοντά στις 14 Ιανουαρίου.

Δείτε εδώ την προσομοίωση του κομήτη καθώς πλησιάζει τον Ήλιο με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν όπως η ταχύτητά του σε σχέση με τον Ήλιο και η απόστασή του αλλά και από τη Γη.
Η φωτογραφία αυτή του ISON αποτέλεσε πηγή πολλών σχόλιων αναφορικά με το τι μπορεί να αποτελείται ο πυρήνας του και πως είναι δυνατό να αποτελείται από τρία αντικείμενα και μάλιστα σε σχήμα V. Η εξήγηση που δόθηκε είναι πως πρόκειται για το φαινόμενο της αστρονομικής παράλλαξης. Παρόλα αυτά κάποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως ο ISON έχει κάτι το διαφορετικό από τους υπόλοιπους γνωστούς κομήτες.


http://elinonenimerosi.blogspot.gr/
με πληροφορίες από:
Share this article :
 
 
Copyright © 2013. Ελλήνων Ενημέρωση - All Rights Reserved
Επικοινωνία | Proudly powered by Blogger