Η Γη από το δαχτυλίδι του Κρόνου 19 Ιουλίου 2013, σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη. Φωτογραφία από τη NASA


Μια σπάνια φωτογραφία της Γης και της Σελήνης που τραβήχτηκε από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και στην οποία απεικονίζονται τα δαχτυλίδια του Κρόνου έδωσε στη δημοσιότητα η NASA

Μια κουκκίδα στο απέραντο σύμπαν. Έτσι μοιάζει η γη από το διάστημα.
Μια εντυπωσιακή φωτογραφία που έχει ληφθεί από το δαχτυλίδι του Κρόνου από το διαστημικό σκάφος Cassini, και την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του πόσο μικρός είναι ο πλανήτης μας.
Σύμφωνα με τη New York Daily News, η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 19 Ιουλίου σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη.
Ο Αργεντινός φυσικός Guillermo Abramson έγραψε ότι ο πλανήτης μας μοιάζει σαν ένα λαμπερό αστέρι δίπλα στη Σελήνη.
Είναι η πρώτη φορά που η υψηλής ανάλυσης κάμερα του Cassini συλλαμβάνει την Γη και τη Σελήνη ως δύο διαφορετικά αντικείμενα.
"Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δούμε τις ηπείρους ή τους ανθρώπους σε αυτό το πορτρέτο της Γης, αλλά αυτή η ανοιχτή μπλε κουκκίδα είναι μια σύντομη περίληψη του ποιοι ήμασταν στις 19 Ιουλίου", δήλωσε η Linda Spiegler επιστήμονας της NASA.
Σύμφωνα με τους ιδικούς της NASA η ασυνήθιστη γωνία λήψης οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ήλιος είχε μετακινηθεί πίσω από τον Κρόνο από το σημείο που βρισκόταν το διαστημικό σκάφος, μπλοκάροντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που διαφορετικά θα κατέστρεφε τους ανιχνευτές της φωτογραφικής μηχανής.



Share this article :
 
 
Copyright © 2013. Ελλήνων Ενημέρωση - All Rights Reserved
Επικοινωνία | Proudly powered by Blogger